Бази морської охорони посилять в Маріуполі та Бердянську (ВІДЕО)

Базу морської охорони в Маріуполі облаштують новим паливозаправником, розширеною стоянкою для військового морського транспорту та водолазною станцією, повідомляє телеканал "Дом".

Також фактично з нуля створять базу в Бердянську — там побудують їдальню, кампус і медпункт.

У Маріуполі та Бердянську провели тактичні навчання в максимально наближених до бойових умовах. Готовність силовиків захищати морські кордони України перевірили міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і командувач операції Об'єднаних сил Володимир Кравченко.

"Україна всі питання хоче вирішити через мирний процес, ми хочемо, щоб будь-який конфлікт вирішувався дипломатичним, а не воєнним чином. Водночас, коли це від нас не залежить, ми на своїй землі, ми готові захищати нашу землю, з чітким розумінням того, що ніякий іноземний солдат за нас не відстоюватиме наші інтереси. Тому ми готуємося. Ми завжди були готові, починаючи з 2014 року, і сьогодні готові", — зазначив очільник МВС Арсен Аваков.

У центрі підводного розмінування водолазної та пошуково-рятувальної служби перевірили сучасну техніку та обладнання.

Далі навчання продовжили на воді. Рятувальники тренувалися діяти у випадку аварії судна, коли люди опиняються за бортом в холодній воді.

Відпрацювання тактики проводили в прибережній зоні Азовського моря. Навчання також були спрямовані на те, щоб зміцнити існуючу базу морської охорони в Маріуполі.

Нагадаємо, антитерористичні навчання проведуть в більшості областей України.

Читайте також: На кордоні з Молдовою пройшли навчання українських прикордонників (ВІДЕО)

Прямий ефір