Пляжі Херсонщини визнані одними з найкращих у світі

Пляж Счастливцево. Фото: kirillovka.ks.ua

Три пляжі Херсонщини на Арабатській Стрілці отримали міжнародну відзнаку "Блакитний прапор". Про це сьогодні, 19 квітня, повідомляє пресслужба Херсонської облдержадміністрації, інформує "Дом".

До мережі найкращих пляжів світу долучилися:

  • центральний пляж у селі Щасливцеве;
  • пляжі баз відпочинку "Чайка-1" та " Арабатка.club" у селі Генічеська Гірка.

За рішенням незалежного міжнародного журі у 2020 році ці три пляжі отримали сертифікати учасників програми "Блакитний прапор".

У 2021 році пляжі Херсонщини здобувають статус повноцінних учасників програми та екологічний сертифікат відповідності. Пляжі будуть нанесені на карту на офіційному сайті програми blueflag.global, як рекомендовані для відвідування.

"Блакитний прапор" — це екологічний сертифікат, який понад 30 років видається пляжам та яхтено-катерним стоянкам країн Європи, Африки, Карибських островів, Нової Зеландії, Канади та інших держав на підставі рішення незалежного міжнародного журі.

Щоб отримати "Блакитний прапор", пляж повинен задовольняти 32 стандартам, серед яких:

  • якість води в зонах рекреації;
  • екологічний менеджмент, безпека та послуги;
  • чистота території;
  • дотримання правил безпечної поведінки та інші.

Учасниками міжнародної програми "Блакитний прапор" в Україні вже стали 16 пляжів у Київській, Одеській, Дніпровській областях та окупованому нині Криму.

Читайте також: Держпрограма розвитку туризму в Україні: "Официальный разговор" із заступницею міністра культури Ларисою Петасюк

Прямий ефір