Закон "Про медіа": Ткаченко розповів, як діятиме та що регулюватиме документ (ВІДЕО)

Александр Ткаченко. Фото: ukraine30.com

Нині у медійному просторі склалася така ситуація, що варто не лише поновити дискусію щодо закону про медіа, а рухатися до його ухвалення. Про це сьогодні, 9 березня, сказав очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час форуму "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм", інформує кореспондент каналу "Дом".

Закон, за словами Ткаченка, передовсім покликаний задовольнити "вимоги до нас Євросоюзу стосовно адаптації аудіовізуального закону до відповідних документів ЄС".

"Ми пройшли багато кіл читання цього закону з фахівцями Ради Європи. Він відповідає нашим зобов'язанням про Асоціацію з ЄС", — сказав Ткаченко.

Міністр наголосив, що документ не суперечить, а навпаки — відображає найкращі міжнародні практики.

"Наші західні партнери підтверджують, що закон є демократичним, відповідає викликам сьогодення та допомагатиме розвитку індустрії", — сказав Ткаченко.

Очільник Мінкульту наголосив, що Нацрада є єдиним регулятором (орган створюється парламентом і президентом).

"Нацрада не зможе нікого позбавити ліцензії без рішення суду. Вона буде реагувати на порушення, а не переслідувати медіа. Обов'язкова реєстрація онлайнмедіа — відсутня, тільки добровільна. Не буде регулюватися діяльність ні соцмереж, ні блогерів. Єдиний параграф, у якому міститься чітка заборона, стосується держави-агресора", — поінформував Олександр Ткаченко.

В свою чергу, глава профільного комітету парламенту Микита Потураєв сказав, що закон може бути ухвалений вже до кінця весни 2021 року, "щонайменше у першому читанні".

Читайте також: Законопроєкт "Про медіа" ВР винесе на обговорення через місяць, — Потураєв

Раніше Олександр Ткаченко назвав основні пропагандистські тези Кремля щодо України. 

Прямий ефір