Що потрібно Україні задля повернення Криму, розповів представник президента

Крым. Фото: ictv.ua

Питання деокупації Криму повинно постійно бути на порядку денному міжнародного співтовариства. Про це під час форуму "Україна 30. Платіжка" розповів постійний представник президента України в АР Крим та міста Севастополя Антон Кориневич, повідомляє "Дом".

"Україні варто розширювати кримську тематику на міжнародній арені. І попри різні фактори говорити про Крим не тільки в контексті прав людини, а й про інші речі. Тут енергетична безпека, енергетичний фактор може бути одним з цікавих моментів, як той фактор, що впливає на безпеку", — сказав Кориневич.

За його словами, Україна також повинна "виконувати свою домашню роботу".

"Нам треба напрацьовувати певні програмні документи, які не стосуються виключно енергетичної сфери, але, які нашим міжнародним партнерам та громадянам будуть вказувати на те, що Україна в цьому напрямку працює", — вважає представник президента України в АР Крим.

Він нагадав, що 26 лютого в Україні — день спротиву окупації Криму та міста Севастополя.

"Це перший рік, коли цей день відзначатиметься на основі указу президента Володимира Зеленського. Раніше це були громадські ініціативи. Відповідно, ми зараз готуємо декілька громадських заходів спільно з правозахисним сектором, спільно з експертами. Тож, сподіваюсь, що цей день Україна гідно відзначить, бо це важливо для нашого українського Криму", — розповів Кориневич.

Раніше повідомлялось, що після окупації Криму Україна втратила доступ до багатьох активів в енергетиці, проте влада захищає українські національні інтереси у міжнародних судах.

Читайте також: Треба бути реалістами: Кравчук зробив прогноз щодо деокупації Донбасу та Криму

Прямий ефір