Спільне виробництво вакцин від COVID-19 розглядає Україна з ОАЕ

Фото: ОП

Створити спільну робочу групу для співпраці та обміну досвідом з еміратською стороною в питаннях вакцинацією від COVID-19 доручив президент України Володимир Зеленський міністерствам закордонних справ та охорони здоров'я. Про це з посиланням на Офіс президента України повідомляє "Дом".

Під час офіційного візиту до ОАЕ Володимир Зеленський ознайомився з досвідом країни у протидії пандемії коронавірусу. Президент відзначив спільні підходи у боротьбі з COVID-19 та розповів про заходи, яких вживає Україна.

Глава держави також поцікавився питанням виробництва Еміратами власної вакцини від коронавірусу та зацікавленістю еміратської сторони у співпраці з українськими компаніями.

Керівники Управління охорони здоров'я Дубая привітали ініціативу Володимира Зеленського щодо спільного виробництва вакцини та висловили готовність до співпраці, повідомили в Офісі президента.

"Ми повинні отримати цього місяця перші вакцини та розпочати вакцинацію. Ми уклали перші контракти. І ми хотіли б пришвидшити терміни вакцинації", — сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що в Україні один з найнижчих відсотків смертності від COVID-19 у Європі, але не можна повністю побороти пандемію без вакцини.

Раніше повідомлялось, що збільшення товарообігу між Україною та ОАЕ обговорив Володимир Зеленський із принцом Абу-Дабі.

Читайте також: Контракти на 3 млрд дол. підписала Україна з ОАЕ

Прямий ефір