3,5 млн грн компенсацій виплатять власникам зруйнованого житла на Донеччині

Фото: Reuters

Ще 15 власників житла, зруйнованого внаслідок бойових дій на Донеччині, отримають грошову компенсацію на загальну суму 3 млн 575 тис. грн. Про це повідомляє "Дом" з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Гроші виплатять за 13 зруйнованих житлових об'єктів. Чотири з них знаходяться в Слов'янську, три — в Мар'їнці, два — в Широкино, по одному — у Пісках, Авдіївці, Серебрянці та Зайцеве.

"15 постраждалих отримають компенсацію на загальну суму 3 млн 575 тис. грн, що в середньому становить 275 тис. грн на зруйнований об'єкт", — повідомили в Мінреінтеграціі.

Торік місцева влада Донецької та Луганської областей отримала 497 заяв на обстеження зруйнованого житла. З 328 обстежених будинків і квартир 199 визнані зруйнованими, 129 — пошкодженими, зазначили у відомстві.

З 18 листопада 2020 року рішення про виплати компенсацій прийнято за 74 власникам 67 об'єктів житлового фонду на Донбасі. Загальна сума — майже 20 млн грн. Цього року Мінреінтеграціі збільшить фінансування програми компенсації за зруйноване житло.

"Очікується, що в цьому році компенсацію отримають понад 300 сімей", — поінформували у відомстві.

Читайте також: 11 млн грн компенсацій виплатили власникам зруйнованого обстрілами житла на Донеччині

Нагадаємо, за зруйноване житло внаслідок російської агресії на Донбасі власники можуть отримати грошову до 300 тис. грн.

Читайте також: План відновлення Донбасу готує Кабмін: що він передбачає (ВІДЕО)

Прямий ефір