Новий сервіс для допомоги онкохворим запустили в Україні

Фото: pixabay.com

Новий онлайнсервіс "Ліки для онкохворих – Підпишись на життя" створили в Україні. З його допомогою онкохворі зможуть безоплатно отримати призначені препарати.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

"Часто пацієнти з онкологією, отримавши відмову у препараті, не сподіваються отримати ліки на наступні курси безкоштовно, — зазначають ініціатори створення сервісу. — Вони збирають кошти на препарати або взагалі відмовляються від лікування. Наш сервіс показуватиме пацієнтам, як можна отримати призначені препарати безоплатно".

373 людини щодня дізнаються про онкологічний діагноз. Такі дані наводить Національний канцер-реєстр України. Кожен 6-й  українець відмовляється звертатися до лікаря через високу вартість лікування (17,7%).

Читайте також: COVID-вакцини отримають українці, які важко перенесли хворобу, — МОЗ

Зазначається, що на сайті можна знайти інформацію про ліки, які закуповуються за державний кошт за напрямом онкологічні та онкогематологічні захворювання, а також препарати з національного переліку основних лікарських засобів. Окрім того, на сайті є функція для того, щоб отримувати повідомлення про надходження призначених препаратів у вибраний регіон.

Раніше повідомлялося, що для вакцинації українців від коронавірусу розробляють механізм прийому заяв через мобільний додаток "Дія". 

Прямий ефір