За 2024 рік понад 665 українських сімей усиновили дітей

Родина. Ілюстрація: facebook.com/MLSP.gov.ua

З початку 2024 року понад 665 українських сімей усиновили дітей, ще більш як 2000 сімей перебувають у статусі кандидатів, повідомляє "Дім" з посиланням на слова голови Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірини Тулякової.

"Попри війну з початку 2024 року понад 665 українських сімей усиновили дітей. Більш як 2000 сімей перебувають у статусі кандидатів, і навіть в умовах повномасштабного вторгнення бажання усиновити дитину зростає", — сказала вона.

Тулякова зауважила, що більшість родин чекають на маленьких дітей, однак на обліку з усиновлення перебуває понад 10 000 дітей віком від 11 до 18 років, а також діти з інвалідністю та сімейні групи (братики й сестрички).

"Ми маємо багато прикладів родин, які попри воєнні дії ухвалили рішення усиновити дитину. Ми щиро вдячні таким родинам за їхню теплоту, турботу й любов. Однак багато дітей іще чекають на нашу допомогу. Щоб якомога більше людей дізналися про можливості прийняття дітей у родину — чи то усиновлення, чи прийомна сім'я, чи опіка або дитячий будинок сімейного типу — держава запустила онлайн-платформу dity.gov.ua. Тут кожен і кожна можуть ознайомитися з можливими варіантами, що підійдуть родині та дитині", — повідомила Тулякова.

Посадовиця додала, що наразі чимало дітей перебувають в інтернатах та евакуйовані за кордон. Вона підкреслила, що держава створила умови для того, щоби процес усиновлення був можливий, де б ці діти не перебували сьогодні.

Читайте також: Подання заяви на реєстрацію кандидатом в опікуни онлайн — алгоритм дій

Прямий ефір