Ми зламали стереотип сприйняття оперети, — очільник Національної оперети Богдан Струтинський

Богдан Струтинський. Скриншот: kanaldim.tv

Український театральний режисер Богдан Струтинський очолив Київський національний академічний театр оперети у 2014 році. З того часу там відбулось багато змін. Проміжними підсумками Струтинський поділився у програмі "Точка опори" на телеканалі "Дім".

Богдан Струтинський також є головою Національної спілки театральних діячів України, що влаштовує чимало міжнародних проєктів, лабораторій для режисерів та акторів і щорічний Всеукраїнський фестиваль-премію GRA, що визначає найкращі вистави українських театрів. Окрім того, він ще й встигає працювати зі студентами, яких долучає до своїх проєктів. Очоливши Національну оперету, Струтинський ставив собі за мету зробити театр широкого жанрового профілю. Йому це вдалося.

"Кардинальні зміни відбулися кругом. Головне — ми зламали стереотип сприйняття оперети. Театр оперети — це театр широкого профілю. Це немов музичний бутік, де ти можеш на свій смак придбати жанр. У нас є драматичні вистави, як от "Маруся Чурай" і "Любовний монолог". Ми вийшли за жанрові рамки і зробили театр, у якому можна реалізувати будь-які ідеї", — сказав директор та художній керівник Нацоперети.

Богдан Струтинський — український театральний режисер, продюсер, громадський діяч, голова Національної спілки театральних діячів України. Народний артист України (2015). З 2014 року директор та художній керівник Київського національного академічного театру оперети. Має дві "Київські пекторалі": у номінації "Подія року" за активізацію діяльності Національної спілки театральних діячів України (2019) та за найкращу музичну виставу "Скрипаль на даху" (2019). Повний кавалер ордену "За заслуги". Одружений. Має доньку.

Читайте також

Прямий ефір