Зараз 11 наших людей у війську, — очільник Національної оперети Струтинський

Богдан Струтинський. Скриншот: kanaldim.tv

У червні 2022 року на фронті загинув машиніст сцени Київського національного академічного театру оперети Дмитро Перінський, а в листопаді не стало артиста балету Вадима Хлуп'янця. Це, на жаль, не єдині втрати Нацоперети у зв'язку з повномасштабним вторгенням РФ в Україну. Про підтримку військових та благодійні ініціативи директор Національної оперети Богдан Струтинський розповів у програмі "Точка опори" на телеканалі "Дім".

"Зараз 11 наших людей у війську. Ще й на дуже важких напрямках, на передовій. Наприклад, двоє наших охоронців. Ми підтримує зв'язок. Ба більше, підтримуємо їх у всьому, що їм потрібне. Дрони купуємо. Ми в цьому плані багато працюємо. Співпрацюємо з військовими госпіталями і з прикордонниками — влаштовуємо їм концерти й акції", — розповів директор та художній керівник Національної оперети.

Мистецтво має лікувати і допомагати долати депресію, вважає Богдан Струтинський. Однак разом із колективом оперети він не лише влаштовує для захисників концерти, а й регулярно збирає кошти на реабілітацію та протезування, а також на дрони для ЗСУ.

"Якось ми домовилися з п'ятьма професійними художниками, щоб вони малювали картини. Хтось із них втратив кінцівки, але картини малював. Це певна арттерапія. Далі ми влаштовуємо концерт, а під час нього — аукціон. Певну частину зібраних із квитків коштів ми відправляємо на реабілітацію та протези військовим, як було на концерті "Об'єднані заради перемоги". Потім на аукціоні продаємо ці картини. А щоб провести аукціон, треба ще домовитися і запросити таких людей, банкірів, наприклад, котрі змогли б ті картини придбати. З цих п'яти картин ми зібрали понад 400 000 гривень", — поділився Струтинський.

Богдан Струтинський — український театральний режисер, продюсер, громадський діяч, голова Національної спілки театральних діячів України. Народний артист України (2015). З 2014 року директор та художній керівник Київського національного академічного театру оперети. Має дві "Київські пекторалі": у номінації "Подія року" за активізацію діяльності Національної спілки театральних діячів України (2019) та за найкращу музичну виставу "Скрипаль на даху" (2019). Повний кавалер ордену "За заслуги". Одружений. Має доньку.

Читайте також

Прямий ефір