"Укрзалізниця" заявила про новий рекорд та назвала популярні напрямки

Популярні напрямки "Укрзалізниці". Фото: uz.gov.ua

У неділю, 30 червня, залізничники встановили рекорд — 100 000 пасажирів за добу. Це найбільша кількість з початку повномасштабного вторгнення, не враховуючи період масової евакуації. Загалом впродовж червня "Укрзалізниця" перевезла 2,5 млн пасажирів, інформує "Дім".

До пікового сезону перевезень залізничники готувалися заздалегідь: запущено нові маршрути (особливо на соціально значущих напрямках, куди на відпочинок та лікування прямують діти з усієї країни), перерозподілено рухомий склад, щоб найбільш місткий ефективно працював саме на найбільш запитуваних маршрутах.

Для посилення міжнародного сполучення організовані пересадкові маршрути (як Львів — Рава-Руська — Варшава), значну роль відіграв також розвиток станції Чоп як хаба для подорожей з України до Будапешта та Відня і відповідне призначення поїздів у цьому сполученні.

"Важливою була й робота з польськими колегами, щоб зберегти стикування для українських поїздів, які прямують до Хелма, у звʼязку з ремонтом польської ділянки залізниці. У результаті домовленостей пересадкові сполучення були збережені по станції Дорохуськ. Тож пропозицію місць у напрямку Польщі вдалось відстояти й не скорочувати. Такий підхід забезпечив рекордні результати: минулого місяця в міжнародному сполученні подорожувало майже 210 000 пасажирів, що на 29% більше показника червня 2023 року", — йдеться на офіційному сайті залізниці. 

А найпопулярнішими сполученнями традиційно лишаються такі:

  • Київ — Львів та Львів — Київ;
  • Харків — Київ;
  • Дніпро — Київ.

Нагадуємо, "Укрзалізниця" продовжує трансформувати внутрішні процеси, щоб забезпечити Сили оборони України місцями в поїздах при потребі термінових поїздок. Компанія розширила перелік потягів, на які доступне пріоритетне бронювання для військовослужбовців.

Читайте також: "Укрзалізниця" оновлює правила перевезення тварин: зміни стосуватимуться навіть пасажирів  

Прямий ефір