"Мені написав режисер: "Пишу під тебе роль": акторка Олеся Жураківська розповіла про створення комедії "Крашанка"

Олеся Жураківська у фільмі "Крашанка". Фото: film.ua

Напередодні Великодня у 2024 році на великі екрани вийшла сімейна комедія "Крашанка" режисера Тараса Дудара. Другий уїк-енд прокату порадував великими зборами — понад 3 млн гривень. Одну з головних ролей у стрічці зіграла заслужена артистка України, директорка та художня керівниця "Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра" Олеся Жураківська. У програмі "КіноХаб" телеканалу "Дім" вона розповіла про зйомки комедії.

"Крашанку" зняли за 10 днів. Фільм розповідає вигадану історію українського діда, який вирішив внести свій оригінальний вклад у протистояння з Росією — сконструювати ракету і вдарити нею по Кремлю. Головні ролі виконали: Олеся Жураківська, Дар'я Легейда, Володимир Гладкий, Станіслав Боклан та Михайло Пулянський.

"Крашанка" почалась з того, що мені написав режисер Тараса Дудара: "Пишу під тебе роль". Звісно, роль була прописана з урахуванням моєї індивідуальності, були зони свободи. Я дуже люблю, коли тобі довіряє і тебе любить режисер, а Тарас Дудар нас всіх дуже любив. Він зібрав команду класних акторів", — розповіла Олеся Жураківська.

Фільм знімали під час повномасштабної війни. Зйомки проходили на Київщині восени.

"Треба віддати належне, всі показали клас, професіоналізм — не тільки в тому, що талановиті актори, а ще в тому, що стосується просто ремесла. Всі знали текст, ніхто не запізнювався на знімальний майданчик, ніхто не марнував час. У фільмі багато смішних речей, вийшла дуже зворушлива історія, дуже впізнана для багатьох людей", — додала акторка.

За словами Олесі Жураківської, "Крашанка" — це кіно про сім'ю, єдність, прийняття та пробачення, коли якісь дрібниці роз'єднують родину. А родина — це найцінніше. 

"Коли ми знімаємо комедію, то те, що ми вигадуємо, що народжується вживу, викликає сміх. Коли сидиш такий вже знесилений, дивишся, як Вова Гладкий мучить той баян, і у тексті цього немає, а ти така дивишся на це, дивишся, й: "Господи, він ніколи не одружиться". І звісно, що всі сміються", — поділилася історіями зі зйомок Олеся Жураківська.

Читайте також: Від "Великого диктатора" до "Крашанки": іноземні та українські комедії, які варто подивитися

Прямий ефір