Місто, де моя мрія стати олімпійським чемпіоном може стати реальністю, — призер Олімпіади-2020 Парвіз Насібов

Парвіз Насібов. Скриншот: kanaldim.tv

Срібний олімпійський досвід — не розчарування, а успіх. Борець греко-римського стилю, призер Олімпіади-2020 Парвіз Насібов зберігає блиск цієї нагороди та використовує її, щоб спонукати розвиток. Про Ігри в Токіо та підготовку до Парижу Парвіз розповів у програмі "Коло спорту" на телеканалі "Дім".

У травні 2024 року, у найвідповідальніший період підготовки і виступів напередодні Олімпіади, у Парвіза Насібова та його дружини Олени народився син Алі. Призер Ігор-2020 сподівається, що хлопчик продовжить його справу.

"Срібло" Олімпійських ігор в Токіо — перше вагоме досягнення в кар'єрі Парвіза. Цей успіх був несподіваним, а від того — ще більш значущим. 

"В один день Жан Беленюк здобув "золото", а я — "срібло". Цей день я пам'ятатиму все своє життя", — каже він.

Медаль в Токіо стала чи не головним аспектом у подальшому розвитку борця, адже після тієї нагороди Парвіз був і залишається одним із лідерів у ваговій категорії 67 кг. Від цього відповідальність та складність щодо виступів у Парижі зростає в рази. Просто поїхати на Олімпіаду-2024 і виступити — це точно не про Насібова. Борець ставить перед собою максимальні завдання та хоче покращити токійський результат. Він розпочав активні тренування, щойно отримавши у квітні олімпійську ліцензію.

"Це дуже важливий етап у моїй кар'єрі. Це місто, де моя мрія стати олімпійським чемпіоном може стати реальністю. Налаштований дуже добре і вірю, що повернуся додому з золотою медаллю", — ділиться борець. 

Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Парижі з 26 липня по 11 серпня. Парвіз Насібов виступатиме у складі української збірної з греко-римської боротьби у ваговій категорії 67 кг.

Більше новин спорту:

Прямий ефір