На Херсонщині за тиждень відремонтували понад 90 об'єктів, пошкоджених внаслідок російської агресії

Проєкт "Пліч-о-пліч". Фото: congress.gov.ua

У межах проєкту "Пліч-о-пліч" за тиждень відремонтували 91 об’єкт на Херсонщині, ще 108 — в процесі. Загалом будівельники вже відновили в області майже 1120 будинків, які постраждали від російської агресії, з посиланням на Укрінформ повідомляє "Дім".

На брифінгу за результатами роботи за тиждень начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що в області облаштовують модульне містечко для переселенців, де розмістяться 360 осіб, які втратили житло або були вимушені його залишити. Роботи з монтажу модулів уже завершено. Також встановили стовпи зовнішнього освітлення, облаштували побутову каналізацію та водопровід. Наразі облаштовують свердловину і розпочали роботи з благоустрою території та дитячих майданчиків.

За останній тиждень надійшла 61 заявка на отримання компенсацій за програмою "єВідновлення", 29 родин отримали схвальне рішення. Їм призначено виплати на понад 4,5 млн гривень. Також є 25 сформованих житлових сертифікатів на більш ніж 35 млн гривень. Ще 19 заяв отримали від власників вщент зруйнованих осель — їх опрацьовують комісії.

У 2024 році на деокупованій території Херсонської області планують відновити 5000 об’єктів у межах різних програм. У рамках ініціативи "Пліч-о-пліч" сподіваються відремонтувати понад 1500 осель.

Читайте також: У найближчі 4 роки на відбудову України планують залучити понад 38 мільярдів євро

Прямий ефір