День народження Всеволода Нестайка та вступ України до ОБСЄ — 30 січня в історії

Зустрічаємо вівторок, 30 січня, з "Ранком Вдома"! Про визначні події, міжнародні та українські свята, дні народження відомих людей дізнавайтеся у нашій традиційній рубриці "День в історії". 

Франклін Рузвельт народився 30 січня 1882 року. Він народився 30 січня 1882 року. Рузвельт очолив країну 1933 року, коли вона переживала небачену економічну кризу та зумів вивести США з Великої депресії. Саме під його керівництвом Сполучені Штати стали однією з найпотужніших держав у світі.

"Я не найрозумніший хлопець у світі, але вмію обирати розумних працівників", — казав про себе один із найвидатніших політиків США Франклін Рузвельт.

Франклін Рузвельт — єдиний в історії США президент, котрий обирався на чотири терміни.

Цього дня 1930 року народився український майстер казки Всеволод Нестайко.

"У дитинстві в мене не було дитинства. Вихід був один — стати дитячим письменником", — казав Всеволод Нестайко.

Одна з найвідоміших його книжок — трилогія "Тореадори з Васюківки". Цю історію перевидавали більш як 30 разів, внесли до особливого почесного списку Андерсена. Книжка стала першим романом бестселером української літератури.

30 січня 1969 року на даху лондонського будинку відбувся останній виступ гурту The Beatles. Виступ був секретним, утім, під будівлею зібралося чимало шанувальників ліверпульської четвірки. Були незадоволені мешканці, які викликали поліцію. Виступ The Beatles тривав 42 хвилини. Музиканти зіграли п'ять пісень, а декотрі навіть кілька разів. Фрагмент концерту ліверпульської четвірки на даху увійшов до документального фільму Let It Be.

32 роки тому Україна стала повноправним членом ОБСЄ — найбільшою регіональної організації, яка займається питаннями безпеки та співробітництва. Мета ОБСЄ — це збереження миру і розвиток демократії на європейському континенті.

30 січня — День спеціаліста військово-соціального управління ЗСУ. Робота психологів та соціологів в армії дуже важлива. Вони допомагають підтримувати бойовий дух воїнів та бити ворога, який напав на Україну.

Більше про цей день в історії дивіться у матеріалі програми "Ранок Вдома"!

Прямий ефір