Компанія "Артхаус Трафік" оригінально відзначила 20-річчя: не обійшлося без "коханців" та донатів 

Благодійний захід "Артхаус Трафік". Скриншот: kanaldim.tv

Вже багато років дистриб'юторська компанія "Артхаус Трафік" організовує в Україні гучні кіноподії. Нещодавно компанія відсвяткувала своє 20-річчя. На честь дня народження влаштувала благодійний показ фільму "Виживуть тільки коханці". Чому показували саме цей фільм та до чого тут розвідники, дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

https://www.youtube.com/watch?v=-vyXRub6pJg&ab_channel=%D0%A0%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%92%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0

Уже багато років дистриб'юторська компанія "Артхаус Трафік" організовує в Україні найгучніші кінематографічні події, привозить до вітчизняних кінотеатрів світові хіти, організовує національні кінофестивалі і промотує українське кіно за кордоном. Нещодавно команда "Артхаус Трафіку" відсвяткувала своє 20-річчя. Через повномасштабне вторгнення зробила це у незвичному форматі.

"Святкувати день народження ми вирішили благодійним показом. Показуємо фільм видатного американського режисера Джима Джармуша "Виживуть тільки коханці". Фільм вже показували в Україні 10 років тому. Тобто в нас подвійний ювілей, а благодійний показ влаштували у зв'язку з тим, що у нас війна. Яка війна, такі й святкування", — пояснив програмний директор компанії "Артхаус Трафік" Ілля Дядик.

Квитки на благодійний показ у кінотеатрі "Жовтень" від легендарної української компанії коштували 200 гривень. Усі розкупили першими днями після оголошення ініціативи.

"Оскільки наші колеги в ЗСУ потребують постійної підтримки, то всі доходи від цього показу ми витратимо на купівлю дронів. За квитки ми вторгували 40 000 гривень. Згодом оголосимо новий збір", — заявив засновник та керівник компанії "Артхаус Трафік" Денис Іванов.   

Фільм для благодійного показу команда "Артхаус Трафіку" також обрала не випадково. Стрічка "Виживуть тільки коханці" — це класика світового кінематографа, тож вона змогла привернути додаткову увагу до благодійної ініціативи.

"Фільму "Виживуть тільки коханці" — один з найвидатніших фільмів кінематографа. Він в сотні найкращих фільмів за версією різноманітних видань. Джимі Джармуш — режисер, який п'ять разів отримав нагороди від Каннського кінофестивалю", — пояснив Ілля Дядик.

Подивитись відомий фільм та задонатити для аеророзвідки зведеної тактичної групи "Адам", а також привітати команду "Артхаус Трафіку" з 20-річчям прийшли друзі, колеги та вдячні глядачі.

"У них завжди цікаві фільми. Вони не збирають такої великої аудиторії, яку збирають мейджори. Втім, вони точно задовольнять смаки й вибагливого глядача, яким я є. Тому це мій один з улюблених дистриб'юторів в Україні. Це відповідальна компанія не лише тому, що збирають донати на своїх івентах, а й в сенсі політики та ставлення до аудиторії", — зізналася відвідувачка благодійного кінопоказу Людмила Чиркова.

Нині "Артхаус Трафік" планує нові релізи в українських кінотеатрах та намагається розширити свої благодійні ініціативи.

"Крім кінопоказів в нас буде акція. Разом з кінотеатром "Жовтень" можна буде зіграти в лотерею і за невеличку пожертву на дрони для наших розвідників отримати абонемент на всі фільми нашої кінокомпанії на цей рік", — резюмував Денис Іванов.

Головна мета команди "Артхаус Трафіку" — зібрати 1 100 000 гривень на допомогу захисникам України.

Читайте також: BAFTA Film Awards 2024: фільм "20 днів у Маріуполі" потрапив у довгий список кінопремії 

Прямий ефір