У школах Чехії стало менше українців 

Чехія. Фото: uainfo.org

У школах Чехії навчається менше українських дітей. Імовірно, це пов'язано із загальним зниженням кількості українських біженців, повідомляє Radio Prague International, передає "Дім".

За даними міністерства освіти Чехії, наприкінці вересня 2023 року до чеських дитячих садків та базових шкіл ходило 48 тисяч дітей українських біженців. Це на 2 тисячі менше, ніж у 2022 році. За оцінками фахівців, найімовірніше, це пов'язано із загальним зниженням кількості українських біженців у Чехії. 

"Частина українських сімей, що знайшли собі тимчасовий притулок від війни на чеській території, повернулися на батьківщину. Діти, які залишилися в Чехії, відрізняються вищими показниками відвідуваності уроків, але стикаються з проблемами в процесі вивчення чеської мови", — йдеться в повідомленні.

За результатами дослідження, проведеного агентством PAQ Research, 97% українських біженців віком від 6 до 15 років відвідують базові чеські школи.

Читайте також: Інтеграція, обмеження щодо гуманітарного житла та допомога з поверненням в Україну: як зміниться життя українців у Чехії у 2024 році

Прямий ефір