Новорічні гномики майстрині з Кременчука підкорили італійців

Новорічні гномики. Скриншот: kanaldim.tv

Майстриня з Кременчука Тетяна Трофуша захопилася виготовленням різдвяних прикрас кілька років тому. За фахом майстриня перукарка. Саме її клієнтки купували перші вироби та надихнули жінку займатися хенд-мейдом. Нині гномів замовляють з-за кордону на подарунки та дому, який прикрашають напередодні новорічних свят, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Свої вироби Тетяна Трофуша знімали на відео та публікувала в соцмережах. Справа почала швидко набирати обертів, та повномасштабне вторгнення змусило жінку разом із дітьми евакуюватися до Італії.

На чужині майстриня зробила кілька іграшок, аби віддячити місцевим за допомогу, а згодом уже брала участь у благодійних заходах.

"Робота над іграшками допомогла заглушити погані думки про війну. Якби не робота, то я б зійшла з розуму", — зізнається майстриня.

Згодом жінка з дітьми повернулася додому та знову почала виготовляти різдвяні прикраси. Земляки підтримали Тетяну Трофушу численними замовленнями.

На виготовлення однієї різдвяної іграшки майстриня витрачає кілька днів, сама закручує каркас, вигадує образ, шиє одяг, робить зачіски та вкладає бороду.

"Беру светр в секонд-хенді, перу його та роблю з нього одяг на іграшки. Це можуть бути комбінезони, светри, штани. Потім уже починаю підбирати черевички. На взуття витрачаю близько двох годин", — резюмує Тетяна Трофуша.

Різдвяні іграшки часто замовляють з-за кордону. Гномики вже поїхали до Німеччини та Італії. Найпопулярніші саме в жовто-блакитних тонах. Тож перед святами жінка працювала без вихідних та перерва, аби кожен виріб доїхав до замовника вчасно та потішив у різдвяні дні.

Також цікаво: Українська майстриня виготовляє унікальні горнятка з полімерної глини

Прямий ефір