Українська майстриня виготовляє унікальні горнятка з полімерної глини

Горнятка з полімерної глини. Скриншот: kanaldim.tv

Олександра Чалій-Глушко виготовляє горнятка неймовірної краси, які прикрашені полімерною глиною. На виготовлення одного йде кілька діб, адже це ювелірна робота. Замовлень стало більше, а кошти вторговані за вироби жінка віддає на підтримку ЗСУ. Самі ж горнятка неабияк надихають українців, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Горнятка вбрані у квіти Олександра Чалій-Глушко виготовляє з полімерної глини. Ліпленням займається понад п'ять років. Колись жінка працювала в магазині декоратором. Саме тоді і захопилася виробами з полімерної глини.

"У нас був переоблік, лежала стара глина. Я спробувала з нього дещо зробити. В мене вийшло, попри критику колег. Я до цього займалася масштабними роботами, а таке ліплення — це ювелірна робота. Згодом були десятки годин навчання та удосконалення. Спочатку було важко, але з часом потрохи ставало легше. Перші вироби я дарувала близьким та друзям, які мене підтримували. Потім я набила руку", — пояснила майстриня Олександра Чалій-Глушко.

З часом у майстрині почали з'являтися перші клієнти. Жінка створила онлайн магазин. Знімала на відео та публікувала процес виготовлення горняток. Справи пішли вгору. Унікальні кружки замовляли з усієї України. Все змінилося після повномасштабного вторгнення.

"Глину до рук я взяла на третій місяць війни. У ніч проти 24 лютого 2022 року я ліпила дівчинку. Зранку 24 лютого я її залишила. Вона рік пролежала. Тоді я почала обдзвонювати клієнтів та скасовувати замовлення. Втім, люди сказали, що чекатимуть. Це дало надію", — додала Олександра Чалій-Глушко.

Зібравшись з силами, жінка взялася за роботу. Ліпила на замовлення, а для себе виготовила горнятко з дівчинкою-українкою, яка стала символом стійкості нації.

"Мені дуже хотілось її зробити. Цей образ — дівчини з вінком із соняхів на голові, мене не покидав, аж поки я його не завершила", — резюмувала Олександра Чалій-Глушко.

На виготовлення одного горнятка у майстрині йде кілька діб. Чимало уваги приділяє найменшим деталям. Виріб потрібно загартувати у спеціальній печі та обробити, щоб не був крихким.

Віднедавна майстриня захопилася ще й виготовленням свічок. Їх часто замовляють на благодійні ярмарки, які проводять за кордоном. Майстриня й сама відвідує різноманітні благодійні заходи в Україні. Радіє, коли вдається зібрати чималі кошти для військових.

Також цікаво: Зібрала домашній музей старовинного українського одягу — історія майстрині Любові Левицької

Прямий ефір