Українці на "Іграх нескорених" вибороли рекордну кількість нагород за всю історію виступів 

Збірна України на "Іграх нескорених". Фото: facebook.com/backandalive

9 вересня у німецькому Дюссельдорфі стартували змагання "Ігри нескорених" (Invictus Games), які 2014 року заснував принц Гаррі. Участь у змаганнях з адаптивних видів спорту беруть ветерани бойових дій та військовослужбовці, що отримали поранення. Україна вперше долучилась до змагань 2017 року. Про рекордну кількість нагород української збірної у 2023 році розповідається у програмі "Коло спорту" на каналі "Дім".

Герцог Сассекський і його дружина Меган Маркл підтримали учасників своїх візитом 13 вересня. Особливу увагу приділили українцям, зокрема парамедикині Юлії Паєвській, легендарній "Тайрі", яку принц назвав справжнім втіленням духу України та усіх нескорених. Принц підкреслив, що не зустрічав когось настільки відважного та стійкого, як пані Юлія. "Тайра" змагалась у кількох видах та відзначилась здобутками, які мають значно більшу вагу, ніж просто спортивні нагороди. Наразі Юлія пересувається за допомогою милиць чи візка через проблеми з хребтом. 

Українську збірну представили 25 учасників — військові й волонтери Збройних сил, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів. Серед них ті, хто зазнав поранень уже під час повномасштабної агресії Росії проти України. Лідером серед українців, що здобули медалі, став військовий ЗСУ Назар Вознюк. Найуспішнішими стали змагання з веслування на тренажерах, плавання та стрільба з лука. Загалом збірна України виборола 34 нагороди:

  • 12 золотих медалей, 
  • 14 срібних,
  • 8 бронзових. 

Це найкращий результат українців за час участі у чотирьох "Іграх нескорених".

Більше з "Кола спорту":

Прямий ефір