Картину 16-річної української художниці подарували королю Чарльзу ІІІ

Королю Великобританії Чарльзу ІІІ дарують пейзаж. Скриншот: kanaldim.tv

Золоте пшеничне поле та блакитне чисте небо. Пейзаж намалювала 16-річна Софія Франчук із Таращі, що на Київщині. Картину подарували королю Великої Британії Чарльзу III, йдеться у сюжеті "Ранку Вдома".

Авторка українського пейзажу Софія Франчук із Таращі, що на Київщині. Картину малювала для благодійного проєкту під назвою "Діти та мистецтво для України". Вона навіть не підозрювала, яка доля чекає на її полотно. Роботи Софії разом з іншими творами талановитих українських дітей потрапила на виставку, присвячену відкриттю штаб-квартири Європейського банку реконструкції та розвитку у Лондоні.

"Це для мене? Ви впевнені? Я дуже вдячний юній художниці за такий подарунок. Поки я не постарів, хочу неодмінно приїхати в Україну", — сказав Чарльз III.

Король Чарльз III — знаний шанувальник образотворчого мистецтва, та й сам він вважається одним із найуспішніших художників, які живуть у Великій Британії.

Вперше його картини виставляли у Віндзорському замку 1977 року. Король малює винятково аквареллю. На питання, чому саме акварель, він відповідає: "Акварель швидко сохне". Це означає, що королівській службі охорони не треба довго чекати, після того, як Чарльз закінчить малювати на пленері.

На багатьох ранніх картинах короля зображені сімейні замки монаршої родини. Також Чарльз III любить малювати гори. Попри те, що сам він скромно називає себе ентузіастом любителем, копії його робіт продаються по всьому світі за чималі гроші. За 19 років художньої кар'єри король заробив на своїх акварелі понад два мільйони фунтів стерлінгів.

Також цікаво:

Прямий ефір