Великодні прикраси із шоколаду: історія майстрині з Миргорода

Солодощі майстрині з Мирогорода. Скриншот: kanaldim.tv

Олена Вичка створює справжні шедеври із шоколаду. Перед Великоднем у неї немає відбою від клієнтів. Переважно замовляють шоколадні писанки чи пасхальних кроликів. З початком повномасштабного вторгнення Олена волонтерила, допомагала молодим мамам, які виїжджали з районів бойових дій. А вже через 2 тижні повернулася до улюбленої роботи. Як створюються унікальні шоколадні вироби, дізнавайтеся у сюжеті "Ранку Вдома".

Це зараз Олена Вичка шоколатьє. Ще зовсім недавно жінка займалася перманентним макіяжем у рідному Миргороді, що на Полтавщині. Кондитерською справою захопилася випадково. Під час перегляду відео у соцмережах вподобала роботи однієї майстрині з-за кордону. 

Далі вчилася на помилках, викладала роботи у соцмережах і розпочала бізнес. Олена працювала до пізньої ночі й вже планувала розширятися. Проте почалася велика війна.

"Чомусь напередодні я не могла залити корпуса цукерок. От не виходить і все, не розумію чого. До першої ночі я поварила начинки, поставила на кристалізацію все. О другій лягла спати, а 4 ранку у нас були прильоти", — пригадала початок повномасштабного вторгнення майстриня.

Спочатку Олена волонтерила — допомагала молодим мамам, які виїжджали з районів бойових дій. Втім жінка часто думала про свою улюблену справу, яку довелось зупинити.

"Через два тижні мені почали снитися цукерки. Мені сниться, що я працюю і я вирішила повернутися до улюбленої справи. Хоча було страшно", — зізналася Олена Вичка.

Наразі Олена працює ще з більшою наснагою, без вихідних та перерв, вигадує нові форми та смаки цукерок. За основу своєї продукції майстриня бере тільки якісний бельгійський шоколад, вкриває вироби спеціальним покриттям.

Працювати з шоколадом досить складно, зізнається Олена. Потрібна відповідна температура і форми, і навіть приміщення. В іншому випадку цукерки або не застигнути, або візьмуся плямами. Проте Олена удосконалює свою майстерність і впевнена, що б не сталося більше не зупиняти свою справу, а навпаки, спробує розширитися.

Також цікаво: Солодка Франція: як переселенка з України випікає корисні смаколики

Прямий ефір