Тріумфи українських спортсменів: Дніпров розповів про останні перемоги (ВІДЕО)

Олексій Дніпров. Скриншот відео: kanaldom.tv

Тріумфом для українських спортсменів завершилися ІХ Всесвітні спортивні ігри з не олімпійських видів спорту в Бірмінгемі. Про це сьогодні, 20 липня, під час брифінгу розповів заступник голови Офісу президента України Олексій Дніпров, інформує "Дом".

"Українські атлети повертаються зі Сполучених Штатів з найбільшою кількістю медалей за всю свою участь: маємо 45 нагород — 16 золотих, 12 срібних та 17 бронзових медалей. Україна посіла третє місце за кількістю нагород та четверте в загальному медальному заліку", — розповів він.

За його словами, в цьогорічних іграх взяли участь 3,5 тис. спортсменів з 99 країн світу. 60 російських та 11 білоруських спортсменів не були допущені до змагань.

102 спортсмени з України змагалися за нагороди в 19 видах спорту. Загалом було представлено 30 видів спорту.

"Спортивну естафету перейняли українські учасники Європейських університетських ігор, що з 14 по 31 липня проходять в місті Лоць у Польщі. У змаганнях беруть учать 5 тис. студентів із 40 країн світу та 400 європейських університетів", — розповів він.

Українську збірну представляють понад 200 студентів із 60 університетів країни. Вони змагатимуться в 16 видах спорту.

Читайте також: Українські спортсмени вибороли рекордну кількість нагород за всю історію участі збірної у Всесвітніх іграх

Прямий ефір