Фізкультура для маленьких переселенців: у Дніпрі педагог із Луганщини знайшов нових учнів (ВІДЕО)

Юрій Кравченко. Фото: kanaldom.tv

Юрій Кравченко працював учителем фізкультури у Личичанському ліцеї на Луганщині. Першого дня війни, 24 лютого, ліцей зупинив роботу. Пізніше педагог евакуювався до Дніпра. Тут він організував заняття спортом для дітей-переселенців, інформує "Дом".

Уроки фізкультури Юрій Кравченко проводить в одному із шелтерів (притулків) Дніпра. Найменшим його учням — 4 роки, найстарші — підлітки. Оскільки спортзалу немає, діти займаються в коридорі.

З Лисичанська Юрій поїхав разом із дружиною та сестрою, тоді місто активно бомбили. Із собою він встиг узяти невелику сумку з речами. Вчитель розповів, що спорт допомагав йому в рідному місті, тепер може надати підтримку тим, хто втратив дім.

"У мене спортзал — не спортзалом, а центром психологічного розвантаження був, кожна зміна — спортивна. Я люблю неординарний спорт та урок фізичної культури, я називав не "фізичною культурою", а "культурою фізичною". Чому? Тому що культура спілкування, культура поведінки, культура мови має бути, культура зовнішнього вигляду", — розповідає вчитель фізичної культури Юрій Кравченко.

У Дніпрі волонтери допомогли Юрію та його сім'ї облаштуватись у шелтері й навіть дали спортивний інвентар.

Серед нових учнів Кравченка — дві сестри із Новобахмутівки Донецької області. Молодшій Лілі — 5 років, на заняттях вона навчилася крутити хула-хуп. А її старша сестра Софія — спортсменка.

"Я сюди приїхала та одразу почала займатися, гуляти. Зарядка — щоранку. У нас весело. Ми обручі крутимо, з м'ячами займаємося", — розповідає Софія.

За словами матері дівчат Олени, її доньки відразу погодилися займатися спортом. Вона задоволена тренером дітей.

"Він у нас взагалі золотий, до кожної дитини підхід знаходить. Діти із задоволенням з ним займаються, чекають занять, у неділю бігають його шукають, коли він вихідний", — розповідає Олена.

За словами Юрія Кравченка, зібрати дорослу групу виявилося складніше, але він не втрачає надії, тому що сюди щодня приїздять дедалі більше переселенців.

"Кожен на своєму місці повинен робити все, щоб якнайшвидше наблизити перемогу. Хтось стоїть з автоматом, хтось стоїть біля верстата, ну а я займаюся з дітьми, і вважаю, що роблю правильно", — сказав учитель.

Читайте також: "Освоюємо мистецтво та йдемо до перемоги": для українських військових виготовляють "кікімор" у Дніпрі (ВІДЕО)

Прямий ефір