Допомогти українській армії: плавець Богодайко виставить своє "золото" Паралімпіади-2020 на аукціон (ВІДЕО)

Медаль Євгена Богодайка. Скріншот відео: kanaldom.tv

Семиразовий чемпіон з плавання плавець-паралімпієць Євген Богодайко вирішив допомогти українській армії та пожертвувати для цього одну зі своїх золотих медалей. Наразі хлопець шукає платформу, через яку можна провести аукціон та продати паралімпійське золото, повідомляє "Дом".

Полтавець Євген Богодайко сім разів брав золото з плавання на Паралімпіадах. Останню медаль із Ігор-2020 у Токіо спортсмен готовий виставити на аукціон. Упевнений, що так зможе фінансово підтримати українську армію, волонтерів чи переселенців.

"Коли я виграв цю медаль, ми з моїми тренерами просто не могли повірити. Моя тренерка Галина Бойко просто плакала. Така ціна цієї медалі", — розповів плавець.

Наразі Євген шукає можливість продати нагороду за максимально можливу суму. Для цього потрібно влаштувати аукціон на будь-якій відкритій платформі, яка проводить такі торги. Сподівається, що до його ініціативи підключаться й інші спортсмени.

"Сподіваюся, що це буде спільний всеукраїнський проєкт, ми зможемо отримати якісь кошти за цю медаль і передати їх на допомогу нашій армії", — сказав Богодайко.

Ідею паралімпійця-чемпіона підтримав і тренер. Каже, це яскравий приклад того, що спорт не може бути поза політикою.

"Всі знають, як важко дістаються спортсменам ці медалі на світовій арені, і віддати одну з них — це велике досягнення. Не можна сказати, що спорт перебуває поза політикою. Це вже дуже давно один із важелів політичного впливу на міжнародній арені. Особливо це стосується тоталітарних режимів", — зазначив тренер з плавання Ілля Калайда.

Євген впевнений, що спортсмени мають разом бути надійним тилом для своєї держави, тому від себе хоче зробити максимальний внесок у спільну перемогу України.

Прямий ефір