Не займатися спортом не вийде — як українців масово залучатимуть до активного способу життя (ВІДЕО)

Владимир Зеленский попытался сыграть в флорбол на презентации спортлокаций. Фото: president.gov.ua

Близько 75% українців не займаються регулярно абсолютно жодною фізичною активністю, мають погані звички і неправильно харчуються. Все це згодом призводить до різних захворювань. І щоб виправити таку ситуацію, необхідно зробити спорт частиною українського менталітету, вважає президент України Володимир Зеленський, повідомляє "Дом".

"Українці мають жити довше! В Україні середня тривалість життя складає 72 роки. За цим показником ми посідаємо 115 місце в світі. Але найстрашніше, що чисельність населення зменшується кожного року", — заявив Зеленський.

Рішенням проблеми може стати нова соціальна програма "Здорова Україна", яку сьогодні, 22 червня, глава держави представив на форумі "Україна 30". Її мета — створити і розвинути доступну спортивну інфраструктуру і зробити активний спосіб життя частиною українського менталітету.

За словами президента, після запуску програми "Здорова Україна" у всій країні з'являться тисячі спортивних майданчиків, де будуть встановлені QR-коди. Це такі віртуальні тренери. Можна завантажити програму, вибрати рівень складності і у вас з'явиться доступ до різних вправ.

Тепер не займатися спортом і виправдовувати це ціною абонемента у фітнесзал не вийде. Спортивні зони облаштовуватимуть в парках: вуличні тренажери, доріжки для пробіжок, місця для проведення спортивних ігор, скейтпарки, скеледроми і багато іншого. А почати здоровий спосіб життя допоможе застосунок "Віртуальний тренер".

"Обираючи свій рівень підготовленості, ви отримуєте якусь зірку спорту або шоубізнесу, можливо вам вдасться побачити президента. Натискаючи на цей ролик, він прописаний з усіма урахуваннями, правилами виконання вправи. У нас є певна інфографіка, яка дає зрозуміти чому у цій вправі повинна бути рівна спина або у цій вправі потрібно спочатку зігнути коліна. Це є "віртуальний тренер"", — пояснив фітнестренер, співавтор програми "Активні парки" Вадим Данильченко.

Кінцева мета програми — в найближчі кілька років побудувати 10 тис. спортивних майданчиків під відкритим небом у всій країні. У перспективі загальнодоступний спорт дозволить поліпшити здоров'я нації, а значить, підвищити продуктивність праці і зміцнити економіку.

"Я знайшов інформацію з Британії, скільки Британія використовує коштів на здоров'я нації. Там був чіткий приклад — якщо ми будемо вкладати один фунт в спорт, то ми будемо зберігати вісім фунтів, які потрібно буде використовувати на лікування своїх громадян. І це є дійсно так", — зазначив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

Крім того, програма "Здорова Україна" передбачає реформу шкільного меню, розвиток і підтримку спортивних секцій, регулярну діагностику стану здоров'я людей, які старше 55 років, і безкоштовні вітаміни від держави для зміцнення імунітету пенсіонерів.

Читайте також: Підсумки 22 червня: День скорботи і вшанування пам'яті, "Здорова Україна" і пилова буря (ВІДЕО)

Прямий ефір