Санкції ЄС проти Білорусі — введення п'ятого пакету не виключає Боррель (ВІДЕО)

Жозеп Борель. Фото: ap.org

Європейський Союз не виключає введення п'ятого пакету санкцій проти Білорусі. Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель після засідання міністрів закордонних справ країн Європи, повідомляє "Дом".

"Ми не застосовуємо економічні санкції спочатку, тому що знаємо, що економічні санкції зачіпають не тільки причетних людей, а всіх громадян, тому що вони впливають на економіку. Тому ми дуже обережно підійшли до цього рішення. Це четвертий пакет санкцій. Я не виключаю підготовки п'ятого пакету, тому що таким чином ми повинні впливати на поведінку відповідальних за те, що відбувається в Білорусі", — сказав він.

Напередодні Рада ЄС заборонила в'їзд і заморозила активи 78 осіб і восьми компаній, пов'язаних із режимом Олександра Лукашенка. Частина штрафних заходів введена у відповідь на примусову посадку літака Ryanair у Мінську і затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Читайте також: Нові санкції проти Білорусі — кого вони торкнуться (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, Білий дім готує новий пакет санкцій проти Росії — через "Північний потік-2", а також отруєння російського політика Олексія Навального.

Прямий ефір