"Здорова Україна": десятки тисяч спортмайданчиків із QR-кодами з'являться у всій країні (ВІДЕО)

Экспозона на всеукраинском форуме "Украина 30. Здоровая Украина". Фото: kanaldom.tv

В Україні незабаром з'являться десятки тисяч спортивних майданчиків. Їх створять в межах нової соціальної програми "Здорова Україна", яку презентував президент Володимир Зеленський на форумі "Україна 30" сьогодні, 22 червня, повідомляє "Дом".

За словами глави держави, це має допомогти популяризувати активний спосіб життя в Україні. Поки ж 70% українців не займаються фізичною активністю на регулярній основі. Це відбувається зокрема через відсутність доступної спортивної інфраструктури.

"Причиною понад 60% передчасних смертей в Україні є хвороби системи кровообігу, зокрема інфаркти та інсульти. Їхній появі, а також появі багатьох інших хвороб, сприяють різні фактори ризику — це відсутність фізичної активності, це зайва вага, це паління, алкоголь та неправильне харчування. На жаль, спосіб життя третини дорослих українців включає одразу декілька таких факторів ризику", — розповів Зеленський.

Нові спортивні майданчики будуть оснащені спеціальними QR-кодами. За ним кожен абсолютно безкоштовно зможе завантажити до свого смартфону віртуального тренера, який порадить комплекс вправ залежно від обраного рівня складності.

Також, за словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, програма "Здорова Україна" буде реалізована в кожному, навіть найменшому місті країни. Він розраховує на те, що глави обласних державних адміністрацій будуть рекламувати цю програму й активно втілювати її в життя.

"Програма "Здорова Україна" — для всіх вікових груп людей. І вона має дуже велику географію, вона не тільки для Києва, не тільки для Одеси, Львова, Харкова чи Дніпра. Вона дійсно дійде до кожного маленького містечка України", — заявив Єрмак.

Читайте також: Внаслідок чого підвищиться продуктивність 70-річних людей, розповів Ляшко

Нагадаємо, що для поліпшення здоров'я українців будуть мотивувати пільгами

Прямий ефір