Жителі Криму приїжджають на вакцинацію від COVID-19 до Херсонської області (ВІДЕО)

Вакцинация от коронавируса. Фото: ap.org

У Херсонській області працюють відразу декілька пунктів вакцинації від коронавірусу. Там щеплення можуть отримати як місцеві жителі, так і жителі тимчасово окупованого Криму. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Дом".

Один із таких центрів вакцинації розташований у торгово-розважальному центрі Херсона. За один день у ньому щеплення роблять близько 200 особам.

Близько третини вакцинованих у цьому центрі не мали наміру вакцинуватися, кажуть працівники ТРЦ. Вони приходять за покупками та заодно роблять щеплення.

"Він розташований у відкритій зоні. Коли людина перебуває в торговому центрі й бачить, що є такий центр вакцинації, що це не страшно, що це зручно, комфортно, безпечне, чисте місце, то у нього кредит довіри до вакцини зростає. Я знаю хлопців, які просто йшли та спонтанно вакцинувалися", — розповів операційний директор торгово-розважального-центру Олександр Мельников.

Загалом в області вісім пунктів масової вакцинації населення. Всі вони працюють у вихідні дні.

"У мене запитали паспорт, ідентифікаційний код, і я повинна була показати декларацію з сімейним лікарем — все. Я вже була готова, тому що прочитала про це в ЗМІ", — розповіла мешканка Херсона Алла Черидниченко.

Без попереднього запису в Херсонській області прищеплюють від коронавірусу і жителів окупованого Криму. Обмежень ніяких немає.

"Було небагато (таких людей, — ред.). За минулі вихідні було до 10 осіб, але вони теж прищеплюються з кримською пропискою, ніяких обмежень немає, тобто хто захотів, той прийшов і зробив вакцинацію", — зазначила адміністратор Олена Грицай.

Також кримчани можуть зробити щеплення не тільки в центрах масової вакцинації, а й ще в шести пунктах, облаштованих в поліклініках і амбулаторіях. Три з них розташовані в Херсоні, інші — в населених пунктах недалеко від півострова. Працюють вони щодня.

Читайте також: Після відкриття центрів масової COVID-вакцинації темпи імунізації прискорилися в Харкові (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що 55 млн доз вакцин від коронавірусу передадуть США десяткам країн, зокрема Україні.

Прямий ефір