Четвертий пакет санкцій проти Білорусі затвердив Євросоюз

Очільники міністерств закордонних країн Євросоюзу сьогодні, 21 червня, на засіданні Ради ЄС щодо іноземних відносин у Люксембурзі затвердили новий пакет санкцій щодо Білорусі. Про це повідомляє голова Євроради Шарль Мішель у Twitter, інформує "Дом".

"Сьогодні ЄС посилає ще один сильний сигнал підтримки народу Білорусі та вводить додаткові обмежувальні заходи. Наше послання режиму не можна неправильно зрозуміти: звільнити всіх політв'язнів; припинити подальші репресії; почати інклюзивний національний діалог", — написав Мішель.

Голова МЗС Латвії Едгар Рінкевич у Twitter також привітав рішення ухвалити четвертий пакет санкцій проти режиму Лукашенка.

"Будемо працювати над секторальними санкціями, наша мета — звільнення політв'язнів, вільні та справедливі вибори", — написав він.

Читайте також: Проти репресій у Білорусі протестували у Києві (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз схвалив новий пакет санкцій проти Білорусі. Обмеження торкнуться 78 осіб і семи організацій, відповідальних за репресії в країні та примусову посадку літака Ryanair 23 травня в Мінську. Фізичним особам загрожує заборона на видачу віз і заморожування активів.

Прямий ефір