Через Навального та "Північний поток-2" — нові санкції проти Росії готує Білий дім (ВІДЕО)

В полиции. Фото: mvs.gov.ua

Білий дім готує новий пакет санкцій проти Росії — через "Північний потік-2", а також через отруєння російського політика Олексія Навального. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує "Дом".

Чиновник додав: що стосується застосування "Новачка" і розробки хімзброї, то санкції будуть готові, як тільки вдасться встановити відповідальних осіб.

"Важливо розуміти, що ми ввели санкції проти Росії за отруєння Олексія Навального. Зараз ми в процесі підготовки другого пакету санкцій, які будуть застосовані в цій ситуації", — повідомив Салліван.

Заходами на американські санкції пригрозили в російському Міністерстві закордонних справ.

"Із Вашингтона йдуть повідомлення про підготовку нового пакету санкцій щодо нашої країни. "Північний потік-2" у викладі місцевих чиновників ув'язується з Навальним. На незаконні дії США завжди була наша закономірна відповідь. Дивно, що у Вашингтоні деяким так подобається біг з перешкодами по каруселі", — заявила представниця МЗС РФ Марія Захарова.

Читайте також: Зусилля для протидії "Північному потоку-2" об'єднали Україна та Польща (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що Україна готова до переговорів про компенсації через запуск російського газопроводу "Північний потік-2".

Прямий ефір