Затоплені інфраструктура і будинки, зруйновані дороги — що відбувається в Криму після повені (ВІДЕО)

Ялта после наводнения. Фото: ru.krymr.com

У тимчасово окупованому Криму усувають наслідки масштабної повені. Сьогодні, 20 червня, п'ятий день, як стихія пройшлася півостровом. В Ялті є зниклі безвісти. У місті демонтують мости, деякі будинки все ще відключені від електрики і подачі води і газу, повідомляє "Дом".

Так, після потопу в Ялті окупаційна влада озвучила, що дві людини пропали безвісти, є один загиблий, з травмами до лікарень звернулися 40 осіб. Без світла в місті залишається 100 абонентів, а від газопостачання відключили ще 200. Затоплені і інфраструктура, і житлові будинки.

Вода все ще тече міськими вулицями, зруйновані дороги. В Ялті збираються демонтувати три мости для відведення води в русло річки.

"Збитки великі. Я сам ялтинський. У Масандрі живу. Але в Масандрі у нас нічого такого не було. В основному місто постраждало, центр, вулиця Ломоносова, Бірюкова, там, де міст обвалився", — розповів місцевий житель.

Через повінь сталася аварія і на водопровідній очисній станції. Тому питну воду жителі Ялти отримують тільки по дві години на добу.

"Вода була метр заввишки. Ми будували дамбу, якби не дамба, то затопило б усе. Зараз своїми силами скинулися і викликали Bobcat (спецтехніка, навантажувач — ред.) і тепер прибираємо, як можемо, це все", — сказав чоловік.

В Ялті введена заборона на купання на місцевих пляжах. Понад 40 з них зараз вимагають ретельного прибирання. Вода вимиває бруд і сміття з міських вулиць в море.

Складною залишається ситуація в Керчі, Кореїзі, Феодосії. Крім того, підтоплені десятки житлових будинків в Ленінському, Кіровському і Радянському районах. Із зони підтоплень евакуйовано понад 1700 осіб.

Читайте також: Підсумки 20 червня: стихійне лихо в Криму, День медпрацівника і Трійця (ВІДЕО)

Нагадаємо, що  заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко заявив, що руйнівні наслідки негоди, які спостерігаються в тимчасово окупованому Криму, значною мірою спричинені діями окупаційної влади.

Прямий ефір