Причини руйнівних наслідків стихії в окупованому Криму назвали в Мінреінтеграції

Ялта после наводнения. Фото: ru.krymr.com

Руйнівні наслідки негоди, які спостерігаються в тимчасово окупованому Криму, значною мірою спричинені діями окупаційної влади. Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, інформує "Дом" із посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції.

"Аномальна кількість опадів може випасти будь-де. Це природа. Але забезпечення безпеки населення — це виключна відповідальність окупаційної влади. Судячи з матеріалів, які ми бачимо у ЗМІ і соцмережах, очільники окупаційної адміністрації намагаються грати у "діда Мазая" на камеру замість реальної допомоги людям. Тому ми закликаємо наших громадян у Криму і Севастополі бути надзвичайно обережними, тимчасово відмовитись від подорожей і не залишати приміщення без критичної необхідності", — сказав він.

За словами заступника міністра, до порушення екологічного балансу призвели воєнні злочини — тотальна мілітаризація півострова, ввезення в Крим сотень тисяч осіб з Росії, будівництво військової та цивільної інфраструктури для їхніх потреб, що супроводжувалося масштабним знищенням унікальних зелених насаджень та ландшафтів.

"Вони сталися, зокрема, через те, що вже 7,5 років Крим закритий для міжнародних моніторингових місій. Російська влада відчуває абсолютну безкарність. Вона переслідує людей, знищує природу, руйнує пам’ятки, зокрема, зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", — додав Яременко.

Він зазначив, що міжнародна спільнота повинна вимагати доступу моніторингових місій до Криму.

"Забезпечення доступу моніторингових місій ООН, ОБСЄ, які опікуються правами людини, захистом культурної спадщини, до тимчасово окупованого Криму і Севастополя має стати предметом консолідації зусиль міжнародної спільноти. Ми ініціюємо розгляд цього питання, зокрема на саміті Кримської платформи", — резюмував Ігор Яременко.

Читайте також: Це варварське відношення окупантів, — Смедля про причини потопу в Криму (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, у тимчасово окупованому Криму до кінця вихідних подовжили штормове попередження через стихію. У центрі і на півдні півострова четвертий день не припиняються зливи. П'ять районів і кілька сотень житлових будинків затоплені. Є жертви, потерпілі. Сотні людей покинули свої будинки. За два дні там випала двомісячна норма опадів.

Найбільше від потопів постраждали Ялта і Керч. 

Прямий ефір