Понад 2 млн щеплень проти COVID-19 зробили в Україні — де найбільше

Вакцинация. Фото: kanaldom.tv

В Україні значно зросли темпи вакцинації проти COVID-19 — вже зробили 2 млн 56 тис. 499 щеплень. Лідерами за кількістю вакцинацій є місто Київ, Дніпропетровська та Київська області. Такі дані станом на сьогодні, 19 червня, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, інформує "Дом".

Так, одну дозу вакцини отримали 1 млн 700 тис. 709 українців. А 355 тис. 790 громадян отримали дві дози та завершили вакцинацію.

За даними МОЗ, найбільше вакциновано людей віком 20-39 років — 539 869 осіб. Це молоді люди, які належать до пріоритетних категорій, які зараз вакцинують в Україні. Жінок щеплено на 7,7% більше, ніж чоловіків.

Щеплення здійснюють силами мобільних бригад (близько 700) та в пунктах  вакцинації (понад 3 тис.). Їхня кількість постійно зростає відповідно до збільшення кількості вакцини.

У відомстві нагадали, що від 29 травня в містах у всій країні почали запускати центри масової вакцинації, які працюють на вихідних та щеплюють людей, які записалися до листа очікування вакцинації через сайт чи застосунок "Дія". 

"Це призвело до значного зростання темпів вакцинації. Так, на початку кампанії в лютому-березні в середньому здійснювали менше ніж 50 тис. щеплень на тиждень, тоді як в червні ця цифра збільшилася до понад 325 тис. Вакцини для того, щоб не збавляти обертів, достатньо", — йдеться в повідомленні.

Кількість центрів також продовжує зростати.

Зараз використовують вакцини AstraZeneca (Covishield, SKBio), Comirnaty/Pfizer, CoronaVac/Sinovac.

Також у МОЗ повідомили, що станом на 18 червня, на національних та регіональних складах зараз є близько 2,5 млн доз вакцин різних виробників.

Читайте також: "Не хотіла, а за мене вирішили" — жителів Москви примусово вакцинують від COVID-19 (ВІДЕО)

Нагадаємо, що через свята, які припадають на ці вихідні, в столиці та інших містах України МОЗ змінило графік роботи центрів масової вакцинації від коронавірусу. Кореспондент телеканалу "Дом" побував в столичному Міжнародному виставковому центрі і випробував на собі всі етапи процедури імунізації.

Прямий ефір