730 нових представників усіх родів військ поповнили Збройні сили України (ФОТО, ВІДЕО)

Владимир Зеленский на выпускном. Фото: president.gov.ua

У Національному університеті оборони України ім. І. Черняховського відбулися урочистості з нагоди 30 випуску слухачів оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів підготовки. Збройні сили України поповнили 730 нових представників усіх родів військ. Привітав випускників і президент Володимир Зеленський, інформує "Дом".

Глава держави зазначив, що серед 730 випускників 603 — учасники бойових дій. І завдяки випускникам українське військо стало ще міцнішим.

"Це демонструє ваше неймовірне прагнення до постійного розвитку, зростання, отримання нових знань і умінь. І всі ми в умовах триваючої російської агресії розуміємо, як важливо не зупинятися і постійно, щодня вдосконалюватися", — наголосив президент.

Кращим слухачем оперативно-стратегічного рівня підготовки в університеті оборони став Михайло Драпатий. Він зазначає, що навчання давалося нелегко, але завдяки викладачам він опанував новий рівень знань, з якими готовий захищати Батьківщину.

"У нас є сила, слава. І є за кого, за що відстоювати нашу державу. А те, що нагородили сьогодні — передовсім відповідальність, як я в промові наголосив, перед Батьківщиною, перед усім народом України", — поділився він.

За багаторічною традицією, за досягення в науці Михайла нагородили перехідним мечем королеви Великої Британії.

Глава держави вручив дипломи з відзнакою та золоті медалі семи випускникам оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки.

"Разом з вами ми високо цінуємо хоробрість, з якою Україна відстоює наші загальні європейські демократичні цінності. Наші двосторонні відносини в галузі оборони міцні як ніколи. 20 тис. українських військових з усіх видів Збройних сил пройшли підготовку через операцію ORBITAL, — сказала, вітаючи випускників, Мелінда Сіммонс, посол Великої Британії в Україні.

Цього року університет закінчили 29 жінок-військовослужбовців. Майор Наталя Кинь зізнається, витримати навантаження непросто. Але це її покликання.

Всього за час діяльності в Національному університеті оборони України підготували понад 7,5 тис. висококваліфікованих фахівців.

Читайте також: Журналісти — такі ж герої, як військовослужбовці або медики, — Зеленський

Прямий ефір