Схему нелегального постачання медикаментів до ОРДО викрила СБУ (ФОТО)

Схема поставок в ОРДО. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила й блокувала схему з постачання лікарських засобів в окремі райони Донецької області (ОРДО). Зловмисники використовували механізм "перерваного транзиту" — коли вантаж нібито призначався для Грузії, а насправді поставлявся на тимчасово окуповані території. Про це сьогодні, 18 червня, повідомляє пресцентр СБУ, інформує "Дом".

У межах кримінального провадження співробітники СБУ провели низку обшуків за місцями діяльності зловмисників. На території Дніпропетровської та Харківської областей вилучено:

  • 1 т лікарських засобів загальною вартістю 1,9 млн грн;
  • 18 т косметичних виробів вартістю 800 тис. грн;
  • товарно-супровідні документи.

"За офіційними товарно-супровідними документами, які подавалися організаторами схеми до митних органів, лікарські засоби повинні були направлятися на адресу фіктивних компаній, зареєстрованих у Грузії", — повідомили в СБУ.

Організували зазначену оборудку жителі Дніпропетровської області, медикаменти вивозилися через митні пости на Східній Україні. Зараз учасникам схеми готується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації). Проводяться слідчо-оперативні заходи.

Читайте також: Канал нелегальних пасажирських перевезень з ОРДЛО заблокувала СБУ

Прямий ефір