Звинувачують у "шпигунстві" — вагітну жінку затримали НЗФ в окупованому Донецьку

Оксана Паршина. Фото: Facebook

Уже понад місяць представники незаконних збройних формувань (НЗФ) утримують в окупованому Донецьку Оксану Паршину. Жінка їхала до своєї сестри в Росію, але була затримана при перетині тимчасово непідконтрольної українській владі ділянки українсько-російського кордону на пропускному пункті "Маринівка". Про це сьогодні, 18 червня, повідомляє Медійна ініціатива за права людини, інформує "Дом".

Представники так званого "МДБ ДНР" 14 травня зняли жінку з автобуса — нібито для перевірки документів. На добу вона просто зникла. Вранці наступного дня Оксану Паршину, яка була на той час на десятому тижні вагітності, привезли до квартири матері на обшук. Вилучили комп'ютер і релігійну літературу матері. Будинок самої Паршиної знаходився поблизу Донецького аеропорту, він був зруйнований у 2014 році.

Спочатку рідним сказали, що Паршину утримують у "МДБ".

"Потім — в "ізоляторі тимчасового тримання". Рідні дізналися, що затримали Оксану на 30 діб так званого адміністративного арешту", — зазначають правозахисники.

Минуло 30 днів — Паршину так і не відпустили.

"Весь цей час родичі намагалися знайти адвоката. Зі своїх джерел дізналися, що Оксану звинуватили у "шпигунстві" і переводять до СІЗО", — розповідають правозахисники.

Читайте також: Якщо затримали в ОРДЛО: алгоритм дій від правозахисників і досвід родичів

Прямий ефір