Мінські домовленості необхідно доопрацювати, — Данілов (ВІДЕО)

Алексей Данилов. Фото: armyinform.com.ua

Україна не прагне скасувати Мінські домовленості, а пропонує доопрацювати їх. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телеканалу "1+1", передає "Дом".

Данілов наголосив, що українська сторона виступає за мир і готова домовлятися щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, проте в тому вигляді, в якому прописані Мінські домовленості, виконати їх неможливо. Йдеться, зокрема, про порядок проведення виборів і демілітаризації.

"Якщо говорити про Мінські домовленості, то вони абсурдні в тому вигляді, в якому є. Скажіть, будь ласка, як у концтаборі можна провести вибори? Сьогодні частина окупованих територій — під впливом Російської Федерації. Керівництво, яке є на територіях Донецької та Луганської областей, призначається там, приїжджає звідти. Там офіцери Російської Федерації, генерали Російської Федерації, зброя Російської Федерації — відомо це всім", — резюмував секретар РНБО.

Читайте також: Без деолігархізації "квиток до НАТО" Україна не отримає, — Данілов

Раніше радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив: щоб домогтися більш жорсткої позиції західних партнерів щодо Росії, Україні потрібно оновити Мінські домовленості. 

Прямий ефір