Нову мутацію коронавірусу виявили у Румунії

Исследование коронавируса. Фото: apimages.com

Новий варіант коронавірусу E484K — мутацію "британського" штаму, зафіксували у Румунії. Згідно з деякими дослідженнями, він може знижувати ефективність COVID-вакцин, пише "Європейська правда" із посиланням на Digi24.

Зазначається, що мутацію виявили у місті Сучаві, у місцевого жителя. Він не відвідував Велику Британію впродовж останнього часу.

В університеті імені Штефана чел Маре зазначили, що крім "британського", "південноафриканського" і "бразильського" штамів коронавірусу в лютому у Великій Британії відкрили новий вид мутації вірусу — E484K. Поки що у Британії такий штам вірусу виявили у 43 людей. Однак учених турбує той факт, що така мутація, згідно з дослідженнями, допомагає вірусу "уникнути імунної відповіді й може знижувати ефективність вакцин".

Читайте також: Три області найближчими днями можуть вийти з "червоної" зони, — МОЗ

Протягом останніх двох тижнів у Румунії провели понад 90 тестів на виявлення цього вірусу. У 88 випадках румунські вчені підтвердили виявлений у Великій Британії генетичний варіант коронавірусу В.1.1.7, і в одному випадку — його мутацію (E484K).

Цей штам раніше виявили також в Японії, Індонезії та Бразилії.

Раніше повідомлялося, що у регіоні Ельзас (Франція) зареєстрували новий мутований штам коронавірусу.

Прямий ефір