У "Дії" запустили рекрутинг до підрозділів "Армії дронів"

Відтепер заяву до вступу у військові частини, які спеціалізуються на безпілотниках, можна подати через "Дію", повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає "Дім".

Долучитися до підрозділів, які спеціалізуються на безпілотниках, можна без відвідування ТЦК — у застосунку можна подати заяву в обрану частину в кілька кліків. Рекрутинг у "Дії" нагадує пошук роботи на сайті з вакансіями: за фільтрами можна обрати бригаду або підрозділ, який цікавить, і надіслати одну чи декілька заяв. Самостійно можна обрати напрям, пов'язаний з БпЛА — від оператора будь-якого дрона до інженера.

Після подання заяви ви потрапите тільки в той підрозділ, який обрали. Жодного "розподілу" та мобілізації через ТЦК не відбувається. На базову військову підготовку ви йдете з вже підписаним контрактом. Самостійно на етапі подання заяви українці можуть і підтвердити придатність до служби без проходження ВЛК.

Послуга рекрутингу допоможе підрозділам ефективно й швидко "забронювати" бійця і провести його до себе через "Дію" без ТЦК і ВЛК.

Читайте також: У "Дії" запустять цифровий рекрутинг

Прямий ефір