Костянтин Ліберов отримав французьку премію для військових кореспондентів

Боєць 24-ї МБр просувається вздовж старих окопів, виритих біля кладовища на Донеччині. Фото: Костянтин Ліберов

Український фотограф Костянтин Ліберов отримав французьку премію Bayeux Calvados-Normandy, якою нагороджують воєнних кореспондентів з усього світу, передає "Дім" з посиланням на сайт премії.

Серія фотографій "Війна в Україні. Біль, відчай та надія" перемогла у категорії "Фото" за відкритим голосуванням та посіла друге місце за вибором журі. Нагородження відбулося 11-12 жовтня у місті Байє у Франції.

"Це велика честь і неймовірне досягнення — як особисте, так і для української військової фотографії загалом. Завдяки цій перемозі ми продовжуємо виконувати нашу місію — висвітлювати боротьбу України та показувати правду всьому світу", — зазначив фотограф.

Премію започаткували у 1994 році у французькому місті Байо на честь 50-річчя висадки союзницьких військ у Нормандії та вручали кореспондентам Associated Press, Reuters, BBC, CNN, Le Monde тощо. У 2022 році лауреатами Bayeux Calvados-Normandy Award стали Мстислав Чернов та Євген Малолєтка за репортажі з Маріуполя. Чернов переміг в номінації "Відеозображення" та посів друге місце в номінації "Телебачення". Євген Малолєтка переміг в номінації "Фото".

Читайте також: Сервіс, що зберігає спогади: як Memory Box оцифровує старі фото та відеоплівки

Прямий ефір