Українська кіберспортивна команда NaVi виграла фінал IEM Rio 2024 з Counter-Strike 2

NaVi. Ілюстрація: navi.gg

Українська кіберспортивна команда Natus Vincere (NaVi) перемогла німецьку організацію Mouz у фіналі Intel Extreme Masters Rio-2024 з Counter-Strike 2. За перемогу на цьому турнірі українці отримали 100 000 доларів, повідомляє "Дім" з посиланням на сайт команди.

Поєдинок відбувався у форматі Во5 та завершився з рахунком 3:1. Гра розпочалася з вибору "мишок" Inferno, де NaVi розпочали невпевнено і поступилися у першій половині. Проте після зміни сторін українці не лише відігралися, але й здобули перемогу. NaVi отримали 100 000 доларів а путівку на IEM Katowice 2025. 

Для української команди це вже шостий фінал поспіль. Команда впритул наблизилася до власного рекорду (сім поспіль фіналів у 2021 році) та близькі до того, щоб повторити неймовірне досягнення FaZe у 2023-24 роках — вісім фіналів.

У складі Natus Vincere виступають два українці, литовець, румун та фін: Валерій "b1t" Ваховський (Україна), Юстінас "jL" Лекавічус (Литва), Алексі "Aleksib" Віролайнен (Фінляндія), Міхай "iM" Іван (Румунія), Ігор "w0nderful" Жданов (Україна), Андрій "B1ad3" Городенський (тренер, Україна).

Читайте також: Перші в історії Олімпійські ігри з кіберспорту: коли і де відбудуться змагання

Прямий ефір