17 жовтня відбудеться національний тест з медіаграмотності — як взяти участь

17 жовтня відбудеться національний тест з медіаграмотності, за допомогою якого учасники зможуть перевірити — наскільки вони стійкі до маніпуляцій та дезінформації, з посиланням на національний проєкт з медіаграмотності "Фільтр" повідомляє "Дім".

Цьогоріч тест можна буде пройти у будь-який зручний час протягом дня 17 жовтня з 8:30 до 23:59. Лінк на проходження тесту: https://filter.mcsc.gov.ua/

Тест складається з 25 питань і 5 тематичних блоків. Після його проходження автоматично висвітиться результат, а правильні відповіді можна побачити 18 жовтня на сайті "Фільтр".

50 учасників та учасниць, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають цінні подарунки від партнерів проєкту. Серед призів: подарункові сертифікати на книги від видавництва Vivat, портативні зарядки, термокружки, ігри з медіаграмотності тощо. Подарунки будуть надіслані протягом місяця після проведення тесту.

Пройти тест можна лише 1 раз — учасники та учасниці, які завершать тест декілька разів, не зможуть претендувати на подарунки. Тест буде відкритий на сайті й після 17 жовтня, але претендувати на призи зможуть лише ті учасники та учасниці, які пройдуть його саме в цей день.

За проходження тесту передбачені сертифікати. Щоб його отримати, треба: вказати свою актуальну електронну пошту; перевірити правильність вказаного імені та прізвища. Сертифікати будуть надіслані протягом двох тижнів після проведення тесту.

Переможців тесту буде оголошено 22 жовтня у соцмережах та на сайті "Фільтр", а також їм буде надіслано сповіщення на електронну пошту з проханням повідомити дані для відправлення подарунків. Якщо переможець не відповість на лист протягом двох тижнів, він не зможе претендувати на подарунок. Лист може потрапити у спам, тому слід перевірити також цю папку.

"Національний тест з медіаграмотності — це частина заходів, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який відзначають у всьому світі 24-31 жовтня. Національний тест був започаткований у 2022 році та проводиться вже втретє, об’єднуючи українці довкола теми медіаграмотності", — повідомили організатори.

Прямий ефір