Настрої нового мініальбому "Біполярний" Саши Чемерова: розмова з музикантом

Саша Чемеров. Скриншот: kanaldim.tv

Саша Чемеров випустив новий трек "Мовчи" — другу пісню з його мініальбому "Біполярник". Як і попередній трек "Франкор", створений разом із Лерою Мандзюк, "Мовчи" побудований на внутрішньому діалозі. Через образи душі та духу, пісня розкриває боротьбу протилежностей та шукає баланс. У "Ранку Вдома" автор пісень та виконавець Саша Чемеров зізнається, що мініальбом "Біполярник" побудований на суперечностях, як собака і троянда на обкладинці — символи злості та ніжності. 

Ведучі — Лілія Ребрик та Костя Октябрський

— Вітаємо вас із виходом нового мініальбому "Біполярник". Що означає ця назва? 

— Зібрані пісні абсолютно різні по стилю, абсолютно різні по настрою і стану. Тому я вирішив, що найкраща назва буде для цього "Біполярник". Якщо послухати перший і другий трек, які вже відкрились і вийшли, то вони абсолютно різні. Ти не знаєш, що буде через хвилину. 

— Скільки там пісень? 

— П'ять пісень, але одну пісню ми зараз вилучили звідти.  Тому що з'явилися інші плани на неї, вона соціальна і ми вирішили трошки дати часу їй, потім видати її комплексно та додати до мініальбому. Тобто наразі там будуть чотири пісні. Зараз люди можуть бачити назви пісень, але не можуть їх почути. Відкрито тільки дві. 

— Як працювалося над альбомом? Скільки часу зайняло? 

— Я досі над ним працював, до речі. Тобто ще залишилась пісня, яку треба доробити. Я зробив дуже ризикований крок. Я виклав альбом, коли була готова тільки одна пісня, по суті. 

— Це мініальбом, так? Потім буде великий альбом? 

— Ні, просто додасться п'ята пісня. Фішка — це extended play, тобто це сингл плюс три пісні. Буває шість пісень, але не більше. У мене п'ять. 

— Як народжувались пісні для цього мініальбому?

— Це теж дуже цікаво, бо вони різні. Вони були написані для когось, не для мене. Тобто я їх писав для когось, але потім вирішив, що буду співати їх сам. 

— Пісні з "Біполярника" вже на стрімінгових платформах. Як їх зустрічає ваша аудиторія? Можливо, якась з них стала популярною? 

— Через те, що вийшло тільки дві кардинально різні пісні, то й думки різні. Перша пісня — це латиноамериканський поп з Лєрою Манзюк. Чоловіки по-різному сприймають, а от дівчатам все подобається. Що стосується наступної пісні "Мовчи", то там все навпаки. Я її написав 15 років тому і грав на концертах ще тоді, трошечки. Люди її знали й питали, коли вона вийде. Я вирішив її випустити на прохання слухачів.  

— У відкритому доступі вже є муд-відео на пісню "Мовчи". Чим відрізняється цей формат від кліпу? 

— Звичайний кліп — це якась концептуально закінчена робота. Муд-відео — це інструмент, який допомагає просто передати стан душі, замість того, щоб будувати  якусь лінію сюжетну.            

— Про що ця історія взагалі? З ким відбувається діалог у пісні "Мовчи"?  

— Якщо в пісні "Франкор" діалог був між жінкою і чоловіком, то в пісні "Мовчи" — це вже діалог всередині однієї людини. Тобто душа і дух, які борються і сперечаються. Як я написав в релізі, це як боротьба інь і янь на ринзі. Гармонія вона не в балансі. Якщо ви помітили, то в пісні співається в першому куплеті за чоловіка, в другому за жінку. Я співаю і за жінку, а це повна біполярка. Так само як в муд-відео. Священник, який не священник насправді.  

— Чому саме так вирішили зробити? 

— Це доволі простий тригер, зрозумілий. Коли є добро і зло, а тут можна показати й добро і зло в одному. 

— Хто працював над відео?

— Ідею ми склали разом з моєю командою. Це мій директор Юля, це оператор Ілля та Альона. Це такий збірний образ. 

— Який меседж хотілося глядачам донести? 

— Меседж, знову ж таки, це оці крайнощі від мінуса до плюса. В першу чергу, своєю творчістю я хочу передати стан. Тобто, що ти відчуваєш, коли ти це слухаєш, коли ти це дивишся. Для мене музика, яку я роблю, це скоріше терапія, ніж просто арт. Це не я придумав, це я зібрав з того, що люди кажуть всі ці роки. Тобто люди кажуть, що їх розбираю, коли вони слухають мою музику, а потім збираю назад вже якби почищеними трошки. 

Також цікаві гості "Ранку Вдома":

Прямий ефір