"Вона зайшла в Україні через три роки після Польщі": Наталка Карпа розповіла про феномен свого хіта "Калина" 2010 року

На початку 2000-х пісні Наталки Карпи потрапляли у європейські чарти. За 20 років у шоу-бізнесі вона була непохитною у просуванні української музики. Її пісня "Калина" 2010 року стала шалено популярною не лише в Україні, а й у Польщі. У програмі "Муз_Тренд" на телеканалі "Дім" Наталка зізналася, що завдячує цьому успіху своїй інтуїції та саундродюсеру.

"Було внутрішнє переконання і шалена інтуїція. Спочатку ми записали пісню "Вперше" — красиву і на той час дуже сучасну. Зняли [кліп] і сказали, що треба і надалі йти цією стежкою. Але потім я сказала: "Слухайте, я відчуваю цю пісню ("Калину", — ред.). Колись я співала її з батьком на халтурках". Це народна пісня. Мені покрутили пальцем біля скроні і сказали: "Наталко, це крок назад", — поділилась співачка та авторка пісень.

Все ж таки разом із саундпродюсером Андрієм Бакуном Наталка Карпа випустила "Калину". В Україні цей трек став хітом лише через три роки після того, як це сталося в Польщі.

"Його (Андрія Бакуна, — ред.) настільки захопив цей трек, що він окрім оригінальної версії зробив ремікс, повідправляв своїм друзям по світу і на радіостанції. За місяців три-п'ять пісня почала жити. Мені почали дзвонити з Естонії, Туреччини та інших країн. Польща взагалі була моєю країною, вона дала мені старт. "Калина" зайшла в Україні через три роки після Польщі. І я працювала не на українську діаспору в Польщі, а на локального слухача. Це був мій маленький феномен. Мені дуже шкода, що про це тоді не чули і не знали", — додала Карпа.

Останнім часом пісня "Літо-літо" 2015 року за прослуховуваннями побила "Калину" та "Сонцезалежну" (2016)

"Ця пісня стала номером один у моєму репертуарі. Як і за монетизацією, кількістю переглядів та відео у соцмережах. Роялті були не такими великими, яких хотілося б. Але вони є", — розповіла Карпа.

Співачка зізналась, що заробила на ній понад 1000 доларів.

Читайте також: 

Прямий ефір