"Медіа: на шляху до перемоги": у Львові відбудеться XIII Конгрес інформаційних сайтів та міських порталів

XIII Конгрес інформаційних сайтів та міських порталів. Скриншот: mediacongress.org

28 вересня у Львові відбудеться ХІІІ Конгрес інформаційних сайтів та міських порталів Асоціації "Незалежні регіональні видавці України". Після повномасштабного вторгнення захід проводитимуть уперше. Він стане майданчиком для обговорення новітніх технологій, стратегій монетизації, розвитку соціальних мереж для представників і представниць незалежних регіональних медіа.

Попри війну та в час стрімкого розвитку цифрових технологій українські регіональні редакції продовжують розвивати незалежну журналістику і прагнуть застосовувати найкращі світові медіатренди. Щоб допомогти їм знайти правильні рішення і надати майданчик для обміну досвідом, Асоціація "Незалежні регіональні видавці України" проводить ХІІІ Медійний конгрес. Тут зберуться разом професіонали медіаіндустрії: СЕО, головні редактори, журналісти, SMM-редактори, керівники фінансових відділів, фахівці з фандрейзингу та аналітики, щоб обговорити актуальні тенденції та виклики сучасного медіапростору.

"Наш конгрес останні 5-7 років стандартний за змістом. І в цьому наша сила. Головна ідея  в тому, що ми знаємо основні складові, важливі для незалежного регіонального медіа, і саме на ці потоки ми підбираємо спікерів. Ми завжди говоримо про тренди у медіа, а далі ділимо структуру заходу на основні напрямки: монетизація, контент, маркетинг і соціальні мережі. Фішка нашого конгресу в тому, що ми не робимо лекцій, натхненних світоглядних виступів, а орієнтуємося на практичні випадки. Наші учасники одразу отримують практичні ідеї для втілення", — говорить організаторка заходу Оксана Бровко в інтерв’ю "Детектору медіа".

Головні теми Конгресу:

  • Стратегічні виклики медіа та кращі світові тенденції
  • Розвиток соцмереж: Youtube, Instagram, Telegram, TikTok, а також дослідження ринку споживання контенту
  • Монетизація медіа: як збільшити доходи у нових умовах
  • Впровадження ШІ й технологічних інновацій у редакційні процеси
  • Залучення молодіжної аудиторії: тренди та інструменти для успіху

Організатори обрали закритий формат заходу, при відборі учасників пріоритет надавали представникам і представницям незалежних регіональних медіа. На понад 100 учасників із локальних медіа чекають 10 годин безперервного занурення в медіа, панельні дискусії про майбутнє медіа, практичні кейси з розвитку редакцій та монетизації контенту, виступи спікерів-практиків, провідних експертів галузі з України, Норвегії, Швеції, Швейцарії.

"Востаннє ми збиралися перед великою війною у 2021 році. Тоді ми боролися з викликами коронавірусу. Тепер ми зважилися зібрати колег в одному місці, тому що бачимо, що потреба у спілкуванні редакторів набагато вища за наші побоювання щодо безпеки. Вперше проводитимемо Конгрес у Львові, а не в Києві. На жаль, ми не зможемо прийняти усіх охочих. З кількості заявок, які ми отримали, бачимо, що є великий запит на такі події", — додає Оксана Бровко.

Важливим доповнення програми стане спеціалізований безпековий психологічний тренінг, де учасники можуть покращити своє ментальне здоров'я та отримати практичні поради, як виходити зі стресового стану.

Завдяки партнерам та донорам участь для відібраних учасників у Конгресі безкоштовна. Якщо ви бажаєте підтримати незалежних медіа, зробити ваш внесок та потрапити на подію можна тут.

Прямий ефір