На фестивалі Iron Eggs збирали гроші на протез ветерану — подробиці 

Учасники фестивалю Iron eggs. Скриншот: kanaldim.tv

На Київщині відбувся ветеранський фестиваль Iron Eggs, який об'єднав навколо спорту ветеранів та цивільних. Його мета — полегшити повернення військових з важкими травмами.  Також організатори мають амбітну благодійну мету, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Організатори ветеранського фестивалю Iron Eggs мали на меті повернути захисників після поранень на спортивні майданчики та зібрати 450 000 гривень на сучасний протез для військового на псевдо "Дальнобой". 

Валерій "Дальнобой" Дич з перших днів повномасштабної війни став на захист України, боронив Київ та воював на Донеччині. Поранення дістав на Світлодарській дузі. Не минуло й місяця, як Валерій знову опинився на фронті. Тоді ж він підірвався на міні. 

Від вибуху снаряду боєць втратив ліву стопу, дістав поранення правої гомілки та лівого передпліччя. Та, попри все, Валерій прагне повернутися на фронт. Каже, йому потрібен спортивний протез, щоб можна було швидко долати відстань до кілометра та кермувати автомобілем.      

На фестивалі ветерани грали в питанк, стріляли з лука, брали участь у марш-кидку та змагалися в запливі на відкритій воді. Більшість з ветеранів відновлюється в реабілітаційному центрі Святенко. Медичний центр сімейного типу створила разом з побратимами відома волонтерка Алла "Чонгар" Святенко. 

"Сюди приїхали хлопці на візках, спинальники, та ті у кого важкий психологічний стан. Судячи з їхніх зустрічей, ці змагання багато означають для них. Програма фестивалю класна", — резюмувала волонтерка Алла "Чонгар" Святенко.  

Учасники фестивалю отримали максимум позитивних емоцій та гарного настрою. Організували благодійний захід Національна рада спортивної реабілітації захисників України та благодійний фонд "Янко" за сприяння Козинської селищної ради.

Читайте також: Ініціатива "Плече побратима": ветерани проходять реабілітацію в парку екстремальних розваг

Прямий ефір