Для призначення соцвиплат і допомог потрібно буде менше паперових документів

Ілюстративне фото: gettyimages.com

В Україні триває цифровізація системи соціальної підтримки, щоб соціальні послуги та підтримка надавалися у більш зручний спосіб і без зайвих паперів. У Міністерстві соціальної політики України розповіли про скорочення необхідних паперових документів, передає "Дім".

Раніше Мінсоцполітики запровадило Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС), в яку додали необхідну інформацію для призначення соціальних виплат і допомог. 

У якості наступного важливого кроку Мінсоцполітики розробило, а уряд прийняв постанову, завдяки якій зменшиться обсяг паперових документів, які наразі подають українці для призначенням соціальних виплат і допомог. Інформація, яка вже є в ЄІССС, підтягуватиметься з цієї системи, тобто людині не потрібно наново її підтверджувати та подавати паперові документи.

Відтепер для переоформлення соцдопомоги людині достатньо буде звернутися із заявою та пред'явити документ для ідентифікації (наприклад, паспорт). Решту інформації працівник органу соціального захисту зможе отримати в системі.

Запровадження електронної системи допоможе:

  • заощадити час як працівників соціальної сфери, так і одержувачів допомоги, який вони мали б раніше витрачати на збір та опрацювання паперових документів;
  • прискорити розгляд заяв;
  • зменшити корупційні ризики.

Читайте також: Виплати на проживання для переселенців після 1 вересня буде продовжено

Прямий ефір