Елегантний та глибокий мальопис, який нагадає "Колгосп тварин" Орвелла — знайомство з трилогією "Замок тварин"

Розпочинаємо мандрівку в дивовижний світ, де тварини борються за свободу від деспотичного правителя. "Замок тварин" — це трилогія. Трилер тримати вас у напруженні до останньої сторінки, розповідає книжковий оглядач "Ранку Вдома" Дмитро Слівний.

Головна героїня першої частини "Замок тварин. Міс Бенгалор" — кішка міс Бенгалор. Вона є втіленням стійкості та боротьби за справедливість навіть у найбільш безнадійних ситуаціях. Живе вона серед лісів у самісінькому серці Франції, де стоїть покинута ферма. Насправді тут вирує життя, будівництво, збір урожаю, постійні перевірки, але без людей. Бо колись вони зникли. Як та чому, ніхто не знає. Та й серед клопотів немає часу думати про це. 

Ця ферма — вільна республіка, якою править бик рекордсмен Сільвіо та зграя його вірних псів. На фермі час від часу хтось зникає, та серед клопотів немає часу думати про це. Достатньо просто боятися правителя, адже всі мусять працювати.

"Замок тварин" часто порівнюють з класичним романом Джорджа Орвелла "Колгосп тварин", але з сучасним і більш похмурим поглядом на соціальні проблеми. Книжка "Замок тварин. Міс Бенгалор" заслуговує окремої уваги й через ілюстрації, вважає оглядач. 

"Художники нереально круто передали емоції персонажів, використовуючи деталі й контрасти кольорів, що підсилюють атмосферу напруження та безнадійності. Разом з текстом цей роман змушує замислитися над соціальною та політичною дійсністю. Думаю, сюжет актуальний, оскільки порушує теми, що залишаються проблематичними в сучасному світі", — вважає Дмитро Слівний.

Оглядач радить прочитати роман тим, хто цікавиться соціальною сатирою та якісною графічною літературою. До речі, сюжет уривається на найцікавішому місці, тож чекайте на огляди другої та третьої книжок.

Читайте також: "Найкоротша історія Китаю" змінить ваше уявлення про Піднебесну — огляд книги

Прямий ефір