Виплати на проживання для переселенців після 1 вересня буде продовжено

Ілюстрація: armyinform.com.ua

Частиною підтримки внутрішньо переміщених осіб, яку забезпечує уряд, є допомога на проживання. Вона виплачується щомісяця на кожного члена сім'ї ВПО з вразливих категорій українців. Наразі понад 1,2 млн українців,  які  через війну змушені були залишити свої домівки, отримують цю допомогу. У серпні термін виплати цієї допомоги закінчився, однак його буде продовжено, інформує "Дім" з посиланням на пресслужбу Міністерства соціальної політики України.

Виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщені особи отримували щонайменше з липня 2023 року, а більшість з них — протягом півтора чи двох років. Уряд продовжить ці виплати ще на 6 місяців, тобто до лютого 2025 року. Відтак, для тих ВПО, в яких у серпні 2024 року мав завершитись період виплат допомоги на проживання, ці виплати будуть продовжені.

У відомстві наголосили, що виплати продовжать автоматично, додатково нікуди звертатися не потрібно. Критерії для їх отримання залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року.

Читайте також:

Прямий ефір